Emma Axelsson

Hästens namn: Nebo Myfanwy ( Fanny ) född 2010.

Strömstad
Jag har ridit i 32 år
Har förutom Fanny en
halvblodsvalack på 13 år som inte får hoppa pga pålagringar i Si-leden
så i dagsläget är det dressyr som gäller men främst av allt bara njuta av att ha en välutbildad och rolig häst att rida på banan och i skog
och mark. Vad det blir av Fanny får tiden utvisa men det hade varit
kul att hoppa igen!

Fanny har gått som vildhäst i Wales innan hon kom till den uppfödare som jag köpte henne av och av olika orsaker så har Fanny inte blivit så mycket hanterad där. Jag hade inga problem med Fanny när jag kontaktade Emmeli utan jag ville bara ha lite tips på vägen så att Fannys och mitt förhållande skulle bli så bra som möjligt. Även om jag har haft många unghästar under mitt liv så har jag aldrig arbetat med en häst som har så mycket vildhäst i sig och då är det bättre att få hjälp innan något skulle bli ett problem.

Emmeli Selander kom till vår gård i slutet av oktober 2011 och det är helt fantastiskt vad fin hjälp Fanny och jag har fått. Jag har nu en häst som är säker i hanteringen, hon lyssnar på mig och respekterar mig. Vi kan gå ut på en lugn promenad utan att hon bryr sig något särskilt. Vi har övat en del på att gå förbi skrämmande föremål och ljud. Hon litar nu så mycket på mig att hon till och med följer med mig förbi brinnande föremål och genom rök utan att hetsa upp sig. Jag har fått en underbar ponny att arbeta med.