Expertis inom hästens utrustning sadel, sele, träns mm.

The last 10 years has Emmeli workt with a loot of experts, Done several courses and went to learn more than you ever kan emagine, about horse anatomy, saddles and saddle fitting.

No matter where you live in the world, you can have a konsulation on the webb, With Emmeli, Read about it on the website.

 

De senaste 10 åren har Emmeli träffat många experter, gått flertalet kurser och utbildningar för att lära sig mer än du någonsin kan föreställa dig om hästens anatomi, sadlar och sadelutprovning, bett träns och selar. Emmeli är ärlig men samtidigt ödmjuk när sadel eller annan utrustning skall testas. Hon kommer till dig och hjälper dig prova, du får gärna också komma med utrustning och häst till hennes Center. Hon har inte (som så många andra sadelutprovare) något avtal med någon säljare, eller något märke, därav kan du känna extra tillit.

Emmeli Selanders Citat;

“Observera att en häst kan ända sin form och behöva byta ut sin sadel eller ändra sin sele, så ofta som var 9e månad. Detta är galet kan man tycka, men stämmer på de flesta hästar som är under 8 år, då de rent anatomiskt växer tills de är runt 8.

Du skall alltid vara noga med ditt val av utrustning och inte köpa det som säljaren vill att du skall ha.

Tänk på att hästsverige är fyllt av människor som tipsar andra, kallar sig proffs, men faktiskt inte har den unika dyra kunskap som krävs för att finna rätt sadel.

Om du har en sadel eller en sele som har passat bra men blivit för liten vid hästens muskler, kolla i första hand om du kan göra om och ändra den genom exempelvis värmning eller dyl, det kan också vara bra att ta mått på din sadel så att du lättare hittar en som är bättre i passformen.

När det gäller träns, tänk på att en lågt sittande nosgrimma absolut aldrig är att rekommendera, det är absolut onödigt, då den täpper till de känsliga luftvägarna och skadar de ytliga nerver som finns där.”

Emmeli menar starkt;

“Man tror oftast att man kan prova en sadel genom att se hästens reaktioner, känna med handen och avgöra om den ligger bra. Det är absolut inte så enkelt, hästen är ett oerhört komplext djur och kan stå ut med både smärta och tryck utan att visa någonting. Problemen uppstår oftast inte omedelbart, en häst kan gå länge med en illa liggande sadel, -i åratal. De stora reaktionerna kommer oftast efter att inflammationer uppstått, då har det medfört skador på hästen redan. Det är väldigt viktigt att be om rätt hjälp och inte bara fråga experten utan också IFRÅGASÄTTA, då får du snart ett svar på hur mycket personen egentligen kan inom området. Jag har många metoder som jag alltid använder vid utprovning av utrustning, det skall alla som provar sadlar ha.”

 

Tänk på att du oavsett vart i världen du bor, kan du ha en nätkonsultation med Emmeli, läs mer om det på hemsidan.

 

 

Under november och december 2018 ger Emmeli 100 kr i rabatt till alla som vill boka sadelprovning. Tänk på att du absolut inte behöver göra detta i grupp, du kan själv boka en privat utprovning, du får hjälp att testa de sadlar du har att tillgå. Emmeli har även oftast 10-15 sadlar för uthyrning/försäljning att välja på till just din häst. Emmeli får mycket frågor gällande utrustning, hon hjälper gärna till men ser helst att du bokar en tid, antingen för nätkonsultation eller för ett privat besök.