Rebecca Claesson

Första gången jag kom i kontakt med Emmeli var när jag nyss hade fyllt åtta år. Min erfarenhet av hästhantering var liten och jag började träna för Emmeli med min ponny Flinga som då stod inackorderad på Lysekils NH Center. Hästarna hade varit en del av mig i hela mitt liv, men aldrig hade jag sett denna typen av hästhantering. Självklart blev jag imponerad och ville lära mig allt om den.
Träningen satte igång och erfarenheten växte, och det gjorde även jag, så vid tio års ålder såldes ponnyn och kvar blev jag på centret. Då fick jag möjligheten att träna centrets hästar och det gjorde att jag verkligen fick upp ögonen för NH, jag insåg att ingen häst var så kallad “omöjlig”. Intresset för hästar växte och jag blev fascinerad av hur Emmeli gång på gång lyckades knäcka nöten med varje individ hon jobbade med.
Min erfarenhet växte ytterligare genom åren och jag fick äran att träna allt “svårare” hästar för Emmeli. Jag kämpade på så gott jag kunde med alla olika hästar, men vid minsta frågetecken så fanns hon vid min sida och vi kom tillsammans fram till en lösning. Jag lärde mig så småningom att kolla efter småfel och detaljer, sådant som man i vanliga fall inte tänker på.
“Problemhästar” är något som jag har stor erfarenhet utav, och jag älskar utmaningar. Så i november 2014 fick jag hem en travare då jag hade en liten paus från centret, och denna damen var allt annat än lätt. Jag hade i många månader slitit med denna speciella häst i hopp om att knäcka nöten själv. Men alla når sin gräns någon gång och jag insåg att jag faktist var i behov av professionell träning. Jag flyttade travaren till NH centret och där föll alla pusselbitar på plats, med endast en träning för Emmeli så fick vi en push i rätt riktning.
Idag tränar jag centrets hästar då jag av privata skäl lät travaren åka tillbaka till sin ägare igen, och min tanke framöver är att utvecklas med olika hästar på gården.
Alla dessa år på Lysekils NH Center har gett mig en hel del erfarenhet, kunskap och skänkt mig glädje. Men viktigast av allt är hur bra Emmeli har behandlat mig, och hur hon genom alla dessa år har stärkt mitt självförtroende otroligt mycket. Jag kan idag erkänna att centret inte längre enbart känns som ett stall, utan som ett ställe där jag kan andas ut igen, efter en lång dag.
Är otroligt tacksam för vad alla dessa år på centret har givit mig och jag ser fram emot ännu fler.